tiistai 1. heinäkuuta 2014

MM-karsinnat Tampereella

Vietimme koko viikonlopun Tampereella ratajuoksun merkeissä. Lauantaille oli tiedossa kansallinen kilpailu, johon meiltä osallistui Kunkku ja Nala, jotka ylikorkeina eivät kilpailisi sunnuntain mm-karsinnoissa. Kasvateista kilpailuun oli ilmoitettu Nike.

Ensimmäisenä lähdössä kaksi juoksi Kunkku, jonka juoksusta ei ole juurikaan kerrottavaa. Hontelo nuorukainen tarvitsee vielä harjoittelua lähdöissä. Taas pomppuloikalla kopista pystyyn ylös ja ulos. Tokikin Tampereen rata ja kopit olivat Kunkulle täysin uusi kokemus, joten eihän siltä täydellistä ulostuloa olisi voinut odottaakaan.
Alla Illusia Sarvaksen video lähdöstä.
Nala juoksi heti seuraavassa lähdössä ja senkin lähtö oli huono. Pojat laittoivat sen koville ja Nala saikin pinkoa tosissaan voittaakseen lähdön. Tuloksena päivän paras aika ko matkalta.
Nike sai omassa startissaan ihan unelmalähdön ja pystyikin pitämään johdon liki puoleen matkaan, kunnes isot pojat menivät ohitse. Aika hieno 23,62, jolla olisi komeasti lunastanut lipun mm-joukkueeseen, jos ei sattuisi olemaan pari milliä liian korkea. Alla olevasta videosta kohdasta 6,35s näkyy Niken huikea lähtö.

Kiitokset kaikille, jotka näitä videoita viitsivät kuvata ja jakaa!
Lauantain kaikki tulokset löytyvät täältä 

Sunnuntain kilpailu käytiinkin sitten toisenlaisessa kelissä. Koko päivän tihutti vettä ja oli kylmä. Vesi toki oli hyväksi radalle, jota lanattiin riesaksi asti. Tai lähinnä lanaustaukojen ajat muuttuivat miten sattui ja niistä tiedotettiin huonosti. On erittäin ikävä tulla lähtöpaikalle kuullakseen, että nyt onkin puolen tunnin lanaustauko. Juuri kun on lämmitellyt koiran, niin sitten saa viedä sen takaisin autoon odottamaan jo täpinöissään olevana. Taukoja myös jatkettiin yllättäen ensin ilmoitetusta ja pidettiin muutenkin ihmeellisissä paikoissa. Jotenkin päivän kulkua leimasi muutenkin yleinen epätietoisuus kilpailun kulusta. Ihan kuriositeettina mainittakoon, että Oulun Juhannus-racessa juostiin yhtä monta lähtöä kuin Tampereen karsinnoissa ja siinä ajassa, jossa Mansessa vielä juostiin lähtöjä, oltiin Oulussa jo saunassa. No onneksi sanotaan, että huono kenraaliharjoitus tuo hyvän varsinaisen tapahtuman. Toivottavasti näin.

Karsintaan meiltä osallistuivat Papu ja Kola. Onneksi jälleen tytöt juoksivat kaikki lähdöt eri lähdöissä. Alkuerien jälkeen Papu oli sijalla 12 ja Kola 15. Ilmoitimme molemmat tytöt toiseen aikajuoksuun, koska ne parantavat toisella juoksulla ja koska vain 18 koiraa oli pääsemässä semifinaaliin. Toisaalta kummallakaan ei ollut pelkoa joutua juoksemaan neljää kertaa. Tarkoitus oli antaa molemmille mahdollisuus ainakin kahteen juoksuun. Molemmat paransivatkin aikojaan ja pääsivät sitten vielä semeihin. Kolme juoksua samalle päivälle on aika paljon, varsinkin Papun ikäiselle koiralle, mutta hyvin ne jaksoivat. Kola juoksi kolmannella kerralla kuuden koiran lähdössä vielä paremman ajan kuin ensimmäisessä aikajuoksussa. Papunkin kolmas aika oli vain yhdeksän sadasosaa huonompi kuin ensimmäisen juoksun ja luultavasti olisi ollut parempi ilman takaa päälle juossutta kaveria, joka sotki rytmin. Varsin tyytyväisiä olimme siis likkojen suorituksiin. Semifinaalien sijat olivat Kola 9. ja Papu 12. Joukkueeseen koirat valittiin kuitenkin päivän parhaan ajan perusteella, joten näillä näkymin juokkueeseen pääsi Kola viimeisenä koirana.

Lopullista listaa ajoista ei järjestäjä julkaissut, mikä on kovin ihmeellistä. Luulisi nykyisen järjestelmän aikana moisen syntyvän siinä tunnissa, jonka verran finaalien palkintojenjakoa odoteltiin. Luulisi jopa siinä ajassa sen kirjoittavan vaikka käsin. Saapa nähdä julkaistaako karsinnoista joukkueeseen päässyistä listaa koskaan vai ilmoitetaanko vasta lopullinen joukkue. Mukaan pääsee ne karsintoihin osallistuneet, jotka varmuuden vuoksi ilmoittavat koiransa?

                                            Kola                kuva Emmi Ventelä
Karsintojen kaikki tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti