keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

WH ratamestaruus

Lauantaina 19.7. juostiin Hyvinkäällä lämpöisessä kelissä WH- ratamestaruus kilpailut. Meiltä mukana oli koko kisaava kaarti eli norminartuissa Papu ja Kola, isoissa tytöissä Nala ja isoissa pojissa Kunkku. Pikkutytöt pääsivät aloittamaan kisat yhdessä ykköslähdöstä, josta Jaska nappasi alla olevan hienon kuvan.
Kuvassa sinisellä manttelilla Papu ja valkoisella Kola. Punaisessa kisasi likkojen kanssa Maxwin Hulabaloo, joka pääsi Papun ohi maalisuoralla ja vei lähdön viidellä sadasosalla. Kaikki kilpailun tulokset löytyvät täältä

Alkuerien jälkeen tytöt olivat sijoilla 9 ja 11, joten tavoitteena olleen B-finaaliin pääsyn varmistamiseksi ilmoitimme molemmat vapaaehtoiseen aikajuoksuun. Tämä systeemi, jossa luokan viimeisen alkuerän jälkeen oli kymmenen minuuttia aikaa ilmoittautua toimistoon, jos haluaa juosta vapaaehtoisen juoksun, oli hieman liian tiukka aikataulutukseltaan. Koiran palauttamiselle ei juuri jäänyt aikaa, kun piti jo juosta toimistolle katsomaan aikoja, ja nytkin oli seinällä vain ajat lähdöittäin, ei aikajärjestyksessä olevaa listaa, josta näkisi heti, mikä on oman koiran sijoitus suhteessa muihin. En ymmärrä, miksi toimisto ei sitä voinut tulostaa valmiiksi vaan kilpailuttajien piti itse laskea sijoitukset kukin vuorollaan, mikä ruuhkautti ilmoitustaulun edustan. Pikku juttu, mutta auttaisi kilpailuttajia huomattavasti, eikä tarvitsi heti radalta suoraan mennä läähättävän koiran kanssa toimistolle laskemaan sijoituksia.

Kunkun kanssa ei onneksi tarvinnut edes miettiä moisia, kun alkueräajan perusteella oli selvää, ettei B-finaaliin ollut mitään mahdollisuutta ja Nalan kanssa taas A-finaalipaikka tuntui hyvin varmalta.
Kuvassa Kola tätinsä Effloresco's Khimaira "Katla"n kanssa toisessa aikajuoksussa, jonka ne juoksivat lähes koko matkan ihan kylki kyljessä. Hyvältä näyttänyt juoksu ei kuitenkaan parantanut kummankaan aikaa, mutta alkuerän ajat riittivät B-finaaliin.

Kunkku juoksi ensimmäisenä oman finaalijuoksunsa ja ilmeisesti heräsi vasta silloin, kun juoksi hienolla ajalla 23,66 C-finaalin voittoon. Samalla ajalla sai B-finaalissa hopeaa, mutta kuuden koiran lähdön aikoja ei voi tietenkään suoraan verrata kahden koiran lähdön aikoihin. Mutta hyvin tyytyväisiä voitiin taas olla nuoren miehen suoritukseen. Likat juoksivat oman B-finaalinsa heti seuraavaksi ja onneksi oli apukäsiä ottamassa Kunkun vastaan radalta, jotta päästiin itse kopittamaan molemmat tytöt. Papu sai hienon startin ja piti johtonsa koko matkan. Kola jäi sitten tasapainon vuoksi pitämään perää. Kerttu Haaslahden hieno video narttujen kaikista lähdöistä löytyy täältä. Papu yllätti kyllä täysin hyvillä juoksuillaan, kaikki kolme tasaiseen vauhtiin 23,89  23,96 ja 23,80. Tosin meidän porukalla tuntuu aina vauhti kestävän ja jopa paranevan kisan mittaan. Pitäisi vaan saada se eka aika tarpeeksi kovaksi.

Nala juoksi finaalissa lähinnä toisesta sijasta. Lyytille kun ei ole Suomessa vielä voittajaa löytynyt. Nytkin se oli aivan ylivoimainen muihin nähden, liki sekunnin edellä muita ja ensimmäisessä aikajuoksussa jälleen uusi rataennätys Lyytille. Kakkossijasta käytiinkin kovaa vääntöä maalisuoralle asti, jossa Nala lopulta pääsi Ivyn ja Zeldan ohitse jäätyään lähdössä nukkumaan koppiin. Alla Kertun video isojen tyttöjen juoksuista.